Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

We kijken even terug

Eind september kreeg SnoezElke de eer om een activiteit te organiseren voor Festival Van Vlaanderen op het familiefestival Parklife. 
Hoe dat was? Een kort verslagje… 

14469652_2127234267502416_6014936357289868116_n

De opdracht leek eenvoudig: zorg voor een leuke zintuiglijke activiteit voor kinderen met een visuele beperking die past binnen het thema ‘Roots’. Het was moeilijker dan eerst gedacht.

dsc01403

Ik besloot al snel om het thema te verfijnen tot indianen en er een belevingsverhaal van te maken. Een belevingsverhaal is een voorleesverhaal waarin er verschillende extraatjes zijn verwerkt. Zo wordt niet enkel het gehoor aangesproken maar ook de andere zintuigen. Zo proef je bijvoorbeeld iets tussendoor of krijg je muziek te horen.

dsc01451

‘Mijn opa is een indiaan’, dat was de titel van het verhaal. En wie was er beter om dat voor te lezen dan mijn opa! Dus in duobaan waren mijn opa en ik de voorlezers. Er werd ook een zangeres, Arantxa, ingeschakeld.

Met dit topteam hebben we er een topactiviteit van gemaakt!
De kinderen hebben er van genoten en we hebben positieve reacties gekregen. Dus bij deze, bedankt aan de helpers!

Ondanks de kleine opkomst hebben ze er toch van genoten, en kregen we veel lovende reacties. Bedankt!” -organisatoren Parklife 

“Een pluim voor jullie ;-)” – papa van kindjes die geluisterd hebben

dsc01418

En nu het beste nieuws voor jullie! Dit belevingsverhaal is binnenkort te verkrijgen in een handige box! Je kan hem nu al bestellen!

 

Tot snoezels!
Elke

 

PS: Hier heb je een filmpje van onze totempaal! Volledig aangepast zodat hij leuk is om te voelen!

To Top
0