Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Wat kan je doen in corona-tijd?

De lessen zijn gestopt, enkel noodzakelijke winkels zijn op in het weekend, andere winkels besluiten steeds vaker om ook tijdens de week te sluiten en zelfs op de speeltuin zijn we niet meer welkom.
Met zijn allen gaan we er alles aan doen om elkaar te beschermen. Maar hoe hou je jouw kinderen 5 weken lang bezig?

Wij geven je alvast wat tips!

Educatieve proefjes

Kinderen stellen zich heel wat vragen over Corona en wat dat vreemde virus nu eigenlijk doet. Waarom moeten we allemaal binnen blijven? En waarom moeten we zo vaak onze handen wassen?
Er bestaan leuke filmpjes en proefjes om dit allemaal uit te leggen en zelf te ervaren.

Hier vind je het filmpje over de Familie Corona op vakantie. Het legt op een speelse manier wat er aan de hand is en waarom we onze handen moeten wassen. 

Voor oudere kinderen zijn dit dan weer leuke om zelf te experimenteren. Steven Gielis laat zien hoe een virus zich verspreid. Via dit experiment kunnen kinderen ontdekken waarom zeep zo belangrijk is.

Zorg voor speelgoed dat blijft verbazen

Ken je het? Je koopt nieuw speelgoed en een uur later ligt het aan de kant. Sommige speelgoed blijft verbazen omdat het zo veelzijdig is.
Een voorbeeld daarvan is de Bilibo! Is het een emmer, een tol, een masker of nog iets anders? Het is altijd weer iets nieuws en het blijft leuk om te ontdekken. Wist je trouwens dat er ook een Bilibo Gamebox is? Ook handig aan de Bilibo, supereenvoudig te ontsmetten 😉

Wat ook werkt zijn dozen, lakens en kussens, grote vellen papier, mama’s kleerkast…

Solidariteit boven!

Er ontstaan heel wat leuke acties ondertussen om de solidariteit tussen mensen aan te wakker en echt iedereen aan kan meedoen!
Wat dacht je bijvoorbeeld van brieven en tekeningen sturen naar het plaatselijke verzorgingstehuis? Of de stoep vol met vrolijke tekeningen krijten? Misschien kan je zelf wel een leuke actie bedenken? Spreek (via social media) af met je vrienden wat jullie gaan doen én iedereen kan samen-apart aan de slag!Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Steun de webshops

Oke, de winkels zijn gesloten en dat is jammer. Ook wij hebben wat annulaties bij onze evenementen. Maar veel kleine handelaars proberen nu in te spelen op online verkopen! Dat is veilig en jullie kunnen jullie favoriete producten bestellen.
Wil je online shoppen de komende weken? Denk dan vooral eens aan de kleinere shops die geen andere inkomsten hebben nu. Iedereen tevreden!

Huur snoezelmateriaal

Afbeelding kan het volgende bevatten: slaapkamer en binnen

Niet enkel kinderen zonder beperking zitten nu thuis. Voor kinderen met een beperking is het vaak nog moeilijker om de tijd voorbij te krijgen.
Omdat we nu eventjes geen evenementen hebben, verhuren we onze mega-snoezelbox die we gebruiken voor demo’s! Heel veel materiaal om een leuke ruimte in te richten. We ontsmetten alles netjes wanneer we het materiaal komen brengen en ophalen!

Onze special-edition-box wordt verhuurd voor 150 euro per week. We komen hem gratis brengen en halen in Oost-Vlaanderen.
Stuur ons hiervoor gerust een mailtje!

 

Blijf vooral gezond en denk aan elkaar! Deel jouw tips gerust met ons op onze facebookpagina.

Tot snoezels! 

To Top
0