Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Waarom de wereld wat vaker moet snoezelen

Bij SnoezElke zien we snoezelen heel ruim. Snoezelen is het stimuleren van de zintuigen met als doel meer contact te maken met elkaar en de omgeving rondom jou.

Stress, burn out en overspannenheid lijken de symptomenWerkbeheer, Tijdsbeheer, Kantoor, Werken, Termijn van de tijd. Steeds vaker krijgen we het gevoel dat we maar blijven doorgaan zonder te weten waarom. Onze agenda’s zitten vol en als het echt teveel wordt gaan we er even tussenuit. Zou het niet beter zijn als we tussendoor ook even de pauzeknop kunnen induwen? Even stilstaan om daarna weer verder te gaan.

Bij snoezelen sta je stil bij de prikkels van dat moment. Wat voel je, zie je, ruik je, proef je en hoor je? We zijn zo overgestimuleerd dat we onze zintuigen niet meer merken. 

Zonnen, Rust, Behoeftig, Gazon, Sun, Schaduwen, GrasEen kleine oefening: Leg je eens plat op de grond. En overloop dan je verschillende zintuigen en blijf er even bij hangen. De oefening duurt 5 minuten. De eerste minuut denk je na wat je voelt, hoe voelt het om hier te liggen, wat voel je in elk stukje van je lichaam? Daarna luister je heel aandachtig naar alles wat je hoort. Hoor je je ademhaling of de geluiden rondom jou? Zo blijf je bij elk zintuig een minuutje stilstaan.
En de belangrijkste vraag van allemaal: Hoe voel je je daarna?

We nemen te weinig tijd om contact te maken met elkaar en met onze omgeving. Het is een kwestie van je vakantiegevoel naar huis te brengen. De verwondering die je ziet op nieuwe plaatsen, waarom zie je die hier niet meer?

Afbeeldingsresultaat voor stilstaan

Loop eens door je straat alsof het de eerste keer is dat je de straat ziet. We kunnen zoveel leren van kinderen op dit gebied. Zij voelen aan alles, ruiken aan

de bloemen die ze zien, merken vaak prikkels op die wij niet opmerken.

Een warme oproep om dus af en toe even stil te staan

en te voelen wat je voelt.

Veel succes!

SnoezElke

To Top
0