Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Snoezelruimte inrichten

Een snoezelruimte heeft vele voordelen. Voor kinderen zorgt het voor meer ontspanning en concentratie. Lichamelijke spanning neemt ook af. Voor ouderen zorgt snoezelen voor een lagere hartslag en meer deelname aan activiteiten. Helaas zijn er nog maar enkele snoezelruimtes in Vlaanderen. Gelukkig kan het ook bij u thuis!

Een snoezelruimte in uw eigen huis of binnen de zorgsetting biedt een permanente sfeerkamer om te snoezelen en samen de voordelen ervan te ervaren. Heeft u geen idee hoe u daaraan kan beginnen? Wat is belangrijk om de ruimte optimaal te benutten? Waar dient u rekening mee te houden? Wat gaat dat allemaal kosten? In ons gratis E-book vindt u al enkele praktische tips om aan de slag te gaan.

SnoezElke maakt voor u een ontwerp op maat van uw ruimte en budget. We gaan samen met u op stap en ontwerpen een ruimte volledig naar de wens van de persoon die ze gaat gebruiken. We houden rekening met interesses en voorkeuren. Geen enkele snoezelruimte is dezelfde, het moet echt een eigen, persoonlijk plekje worden.

Uiteraard is ons advies gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en krijgt u een duidelijk beeld van wat de kostprijs van uw snoezelruimte zal zijn. Indien gewenst begeleiden we u met de realisatie.

Het opstarten van een dergelijk project kan al vanaf 300 euro voor particulieren, afhankelijk van uw wensen en de grootte van de ruimte. Voor professionele klanten is de basisprijs 400 euro. Dit omdat dit vaak over grotere ruimtes gaat en er met meer factoren rekening moet gehouden worden.  Een vrijblijvend gesprek ter plaatse kost 40 euro en kan achteraf verrekend worden met de latere kosten.   Waarom combineert u dit niet met een infomoment bij u thuis voor familie en vrienden?

SnoezElke beschikt over een aanbod snoezelmaterialen dat gehuurd en getest kunnen worden. Zo weet u direct wat een succes is en wat niet.

Voorbeeld herinrichting

Deze vergaderruimte op school kreeg een nieuwe invulling als snoezelruimte. Er is nood aan een ruimte die als time-outruimte kan gebruikt worden voor alle leerlingen. Leerkrachten kunnen dit lokaal gebruiken om educatieve films te tonen. De leerlingen kunnen tijdens deze momenten op de zitzakken of de ergonomische oneleg-stoeltjes. De belangrijkste materialen in deze ruimte zijn het waterbed, verhoogd platform, spiegels, projectoren, bubbelbuizen en de ontdekwand. Er is ruimte voor een kast waar kleine snoezelmaterialen en zintuiglijk speelgoed kan opgeborgen worden per soort. De kinderen vinden zelf alles gemakkelijk terug. Snoezelen wordt steeds vaker een activiteit op school.

Voor

Na

To Top
0