Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Snoezelruimte inrichten

Een snoezelruimte heeft vele voordelen. Voor kinderen zorgt het voor meer ontspanning en concentratie. Lichamelijke spanning neemt ook af. Voor ouderen zorgt snoezelen voor een lagere hartslag en meer deelname aan activiteiten. Helaas zijn er nog maar enkele snoezelruimtes in Vlaanderen. Gelukkig kan het ook bij u thuis!

Een snoezelruimte in uw eigen huis of binnen de zorgsetting biedt een permanente sfeerkamer om te snoezelen en samen de voordelen ervan te ervaren. Heeft u geen idee hoe u daaraan kan beginnen? Wat is belangrijk om de ruimte optimaal te benutten? Waar dient u rekening mee te houden? Wat gaat dat allemaal kosten? In ons gratis E-book vindt u al enkele praktische tips om aan de slag te gaan.

SnoezElke maakt voor u een ontwerp op maat van uw ruimte en budget. We gaan samen met u op stap en ontwerpen een ruimte volledig naar de wens van de persoon die ze gaat gebruiken. We houden rekening met interesses en voorkeuren. Geen enkele snoezelruimte is dezelfde, het moet echt een eigen, persoonlijk plekje worden.

Uiteraard is ons advies gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en krijgt u een duidelijk beeld van wat de kostprijs van uw snoezelruimte zal zijn. Indien gewenst begeleiden we u met de realisatie.

Een vrijblijvend gesprek ter plaatse kost 40 euro. Bij dit eerste adviesgesprek krijgt u al heel wat tips en kan u eventueel al zelf aan de slag.   

SnoezElke beschikt over een aanbod snoezelmaterialen dat gehuurd en getest kunnen worden. Zo weet u direct wat een succes is en wat niet.

Voorbeeld herinrichting

Deze vergaderruimte op school kreeg een nieuwe invulling als snoezelruimte. Er is nood aan een ruimte die als time-outruimte kan gebruikt worden voor alle leerlingen. Leerkrachten kunnen dit lokaal gebruiken om educatieve films te tonen. De leerlingen kunnen tijdens deze momenten op de zitzakken of de ergonomische oneleg-stoeltjes. De belangrijkste materialen in deze ruimte zijn het waterbed, verhoogd platform, spiegels, projectoren, bubbelbuizen en de ontdekwand. Er is ruimte voor een kast waar kleine snoezelmaterialen en zintuiglijk speelgoed kan opgeborgen worden per soort. De kinderen vinden zelf alles gemakkelijk terug. Snoezelen wordt steeds vaker een activiteit op school.

Voor

Na

Voorbeeld herinrichting

De kamer van dit meisje werd een leuke combinatie van slaap- en snoezelruimte. Wij maakten de plannen, de ouders deden de uitvoering.
We keken samen welke materialen er al aanwezig waren en wat zij wilden behouden in de ruimte. Tijdens onze opendeurdagen kwamen ze samen snoezelmaterialen uittesten zodat we zeker wisten dat de nieuwe kamer zou aanslaan.

Van tekening...

... tot uitvoering.

To Top
0