Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Snoez-it-yourself juli: Octopus

Het is zomer! Vele snoezelruimtes worden nu anders ingekleed en alles mag er wat losser aan toe gaan. Dus speciaal voor deze maand: leuke octopussen om je onderwater-snoezelruimte te versieren! Of om gewoon te knuffelen natuurlijk…

Wat heb je nodig?
– Fleece-stof
– Vulling voor het hoofd (oude stof, een isomobal, tennisbal, …)
– linten
– schaar
– textielstiften

DSC01473

Het begint allemaal met het knippen van een vierkante lap fleece (meetkunde is duidelijk niet mijn sterkste punt, want mijn lap was duidelijk een rechthoek)

DSC01475

Ik heb hier al eens mijn vulling op de lap gelegd. De vulling kan vanalles zijn. Je kan het echt zo gek niet bedenken. Je kan er een belletje mee insteken of misschien wel geurzakjes met lavendel?

Daarna knip je langs de zijkanten repen in de stof. Zorg ervoor dat je nog plaats genoeg hebt om daarna het hoofd volledig te bedekken.

DSC01476

Daarna trek je de stof over het hoofd en knoop je er 1 of 2 lintjes omheen.
Nu heb je een spook!

DSC01477

Dan kan nu het meest tijdrovende werk beginnen. Vlechten!
Alle sliertjes worden gevlochten! Heel leuk om met de kindjes te doen natuurlijk. Onderaan wordt elke vlecht vastgemaakt met een lintje. Ik brand de lintjes altijd af om niet uit te rafelen (pas hiermee op!)

DSC01478

DSC01479

Vooral blijven vlechten!
DSC01480

Als alle pootjes gevlochten zijn is het nog een kwestie van versieren. Teken een leuk gezichtje, maak een hoed, … Hou het vooral aangenaam en grappig. Maak maar een hele octopusfamilie!

DSC01484

DSC01485

Geniet van de zomer!
SnoezElke

To Top
0