Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Snoez-it-yourself augustus: Voelkaders

De vakantie zit er bijna op voor de meesten onder ons. Tijd voor een nieuwe start!
Misschien richt je wel de slaap- of speelkamer opnieuw in? Wel, dan MOET je zeker plaats houden voor voelkaders! Voelwat? Voelkaders zijn kaders die je kan ophangen of plaatsen in de kamer. Maar in plaats van foto’s er in te stoppen, vul je ze met verschillende texturen en stoffen. Keigemakkelijk en direct een eyecatcher!

Wat heb je nodig?
– 1 kader met verschillende vakken of verschillende kaders.
– Verschillende stoffen en textuurtjes: nepleer, nepbont, fleece, oude kledij, lintjes, plastic zakken, schoteldoeken, … Je kan het zo gek niet bedenken, alles is goed, zolang je er maar aan kan voelen.
– een schaar
– lijm(pistool)
DSC01656

Hoe begin je eraan?

Haal de kader uit elkaar. Je zal vermoedelijk een (plexi)glas eruit halen. Ik heb dit glas gebruikt als ondergrond, maar met karton lukt het ook en is het misschien veiliger voor valgevaar.

Trek het karton of het glas over met de gekozen stofjes.

DSC01657

Je kan lintjes of pijpenragers gebruiken voor extra stimulatie en kleuren.
DSC01658

DSC01659

DSC01661

Ik heb eerst alles eens bevestigd zonder lijm om te kijken of de combinatie goed was.
En vooral omdat ik dan zeker was dat ik niks ondersteboven had gestoken (dit is zeker belangrijk als je zoals ik een tekening hebt gebruikt).

Daarna alles stevig vastmaken! Dit kan met een lijmpistool of eventueel silicone. Wie handig is, kan natuurlijk hier en daar een steekje vastzetten met naald en draad.

DSC01662

Zo! Als dat niet eenvoudig was! Hieronder zie je nog enkele voorbeeldjes. Nu enkel nog bevestigen (op de juiste hoogte zodat handen erbij kunnen) en klaar!

4ecf991015c1274ca0e0589d2923bab3

917ae2179cda5ef1068cebc9846cad56

Geniet nog even van de zon!
Tot Snoezels!

SnoezElke

To Top
0