Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Snoez-it-yoursef mei: Sensory bottles

In mei legt elke vogel een ei. Mijn ei (bachelorproef) is ook klaar. Dat heeft ervoor gezorgd dat we wat laat zijn met de Snoez-it-yourself voor deze maand. Maar hé, we zijn nog op tijd!

Deze maand maken we sensory bottles. Je hebt ze waarschijnlijk al zien passeren. Ze zien er leuk uit en je kan er alle kanten mee uit.

Wat heb je nodig
– Flessen die goed sluiten. Voor sommige kinderen is het nodig dat ze het dopsel echt niet in hun mond kunnen steken. De flessen van VOSS zijn ideaal, maar moeilijk te vinden. Ik koos voor de waterflessen van Ikea. http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/80284660/
– Baby-olie (1,24 € in Action)
– Doorzichtige vloeibare lijm (0,75 € in Action)
– Veel glitters! Ook hiervoor ging ik naar Action.
– Voedingskleurstof (in de gewone supermarkten te vinden)
– Kleine spulletjes zoals schelpen, knikkers, mini-figuurtjes, oogjes, …
– Warm water

We maakten 3 verschillende sensory bottles: de oceaan, golden minion en galaxy

OCEAAN


De flessen die we gebruiken zijn 600 ml. Voor de oceaanfles zijn we begonnen met ongeveer 200 ml babyolie in de fles te doen. De rest van de fles hebben we gevuld met warm water dat blauw gekleurd is met voedingskleurstof. En dan kan de pret beginnen!
Wij hebben het oceaan-thema wat doorgetrokken met de spulletjes die we in de fles hebben gedaan. Zo zitten er 2 plastic visjes in, schelpen, parels en knikkers. En niet te vergeten glitters natuurlijk!

In deze fles heb je 2 duidelijke delen, de olie en het water. Als je snel beweegt met de fles, krijg je een storm-effect. Heel tof! Maar je kan ook rustig op zoek gaan naar de vissen of de parels.

GALAXY

De galaxyfles wordt niet met baby-olie gemaakt. Hierbij starten we met vloeibare lijm. Wij hebben een hele fles lijm gebruikt (200 ml). Daarna voegen we warm water toe en paarse (of blauw met rode) kleurstof. En dan is het tijd om van een paarse fles een echte galaxy te maken: glitters en sterretjes toevoegen!

GOLDEN MINION
Deze fles is op dezelfde manier begonnen als de Galaxy: met veel lijm. Er wordt terug een volledige lijmfles gebruikt. Deze keer wordt er geen kleurstof gebruikt, enkel warm water.
Jullie vragen zich misschien af hoe die gele kleur dan ontstaat? Wel, glitters natuurlijk!
Hier hebben we ook kleine fake edelsteentjes en andere blinkende zaken toegevoegd.
Als afsluiter heeft onze minion een duikje genomen. (De minion had ik nog thuis, maar kan je voor ongeveer 4 euro voor 10 minions kopen in Action).
Uiteraard kan je gelijk welk figuurtje gebruiken!

Deze fles is heel leuk om op zoek te gaan naar de minion!

 

To Top
0