Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Het is weer cadeautjestijd!

 

De reclame op tv en de herinrichting van de speelgoedwinkels maakt het al duidelijk. De cadeauperiode komt eraan. Sint-Maarten, Sinterklaas en de eindejaarsdagen, vaak staan ze voor kinderen gelijk aan verrassingen krijgen (en chocolade natuurlijk).

Ben je het overprikkelende speelgoed dat te veel lawaai maakt beu? Wil je iets aangepast aan je kind? Iets dat de ontwikkeling van je kind echt stimuleert?

Hier zijn onze cadeautips voor kinderen (met of zonder beperking)!
Bewegen

Kinderen zitten al genoeg neer. Maak van je huis een speeltuin! De Bilibo is een stoeltje, schommel, stapsteen, … balancingbilibo-lGeef kinderen de kans om te experimenteren. De Bilibo verbetert het evenwicht en de stabiliteit. De Bilibo kost ongeveer 30 euro.

 

Body-Sox zijn ideaal voor kinderen die wat teruggetrokken zijn om te bewegen wa1543131-aasa-bodysox-transparant-lagen-03f656e4nneer anderen hen zien. Ik spreek uit ervaring, in een danszak vallen alle remmingen weg. De Body-Sox is een veilig plekje dat kan gebruikt worden om te springen, maar evengoed om rustig in te weg te kruipen of te lezen. De prijs van een danszak ligt rond 50 euro.

Afbeeldingsresultaat voor rivierstenen

Wie heeft niet de krokodillen ontweken door van de ene stoel naar de andere te springen? De kolkende rivier tussen de zetel en de salontafel oversteken kan nu met stapstenen. Ze bestaan in alle vormen en soorten materialen. Van heel hard tot flexibel. Je zal zien hoe snel kinderen zelf een leuk parcour in elkaar steken. Rivierstenen vind je vanaf 50 euro, al zijn er ook uitbreidingssets met bruggen.

 

Voelen

Kinetisch zand is niet meer weg te denken uit de winkelrekken en is leuk materiaal om een rustige namiddag te vullen. Kinetisch zand is ook eenvoudig zelf te maken.

Afbeeldingsresultaat voor tanglesHeb je een kind dat altijd met alles aan het friemelen is? Heeft de juf of meester al een opmerking gegeven? Tangles kunnen helpen. Dit zijn kleine voorwerpjes die gemaakt zijn om te friemelen! Een cadeau dat hen ook nog eens helpt op school? Waarom niet? Tangles bestaan in alle mogelijke vormen en kleuren, voor ieder wat wils!


Zoek je een klein cadeautje voor in de zak van Sinterklaas (of pakjesavond)?
Knetterzeep is een verrassend prikkelend geschenk. Knetterzeep is zeep met de geur van appel-peer en die grappig knettert op je handen.

 

Gezelschapsspellen

Gezelschapsspellen zijn terug van weggeweest. De klassiekers zoals Twister zijn terug overal te vinden. Twister brengt direct iedereen in beweging (en in de knoop).

Rufus, de voelhond is een soort memoryspel waarbij je voelt. De vorm spreekt kinderen aan en het hondje
motiveert hen. Er zijn verschillende spelmogelijkheden, die allemaal uitgelegd staan in Afbeeldingsresultaat voor ruff dog gameeen handig boekje.

De smartgames blijven ook mijn persoonlijke favoriet. Ze zijn verslavend voor het hele gezin,Afbeeldingsresultaat voor smartgames want papa wil echt niet onderdoen voor de kinderen! Er zijn al zeer veel verschillende spelletjes, voor groot en klein. En een goeie tip: je kan vervangstukjes aanvragen als je net als ik wel eens iets kwijt geraakt.

Motoriek trainen en een spelletje spelen tegelijk? Dan zijn RingLding, Elefun of Dokter Bibber zeker iets voor jou!
TIP: Vind je het geluidssignaal van Dokter bibber zeer irritant? Steek dan een papiertje tussen de metalen plaat en de batterij. Zo is de verbinding verbroken en heb je er geen last meer van.

 

Speciale cadeautjes

Heeft je kind een sterke kauwbehoefte, maar ben je de ‘gewone’ bijtstokken en -riAfbeeldingsresultaat voor kauwsieradenngen beu. Er bestaan nu ook kauwsieraden. De kettingen lijken op een gewone ketting met een geluksbrenger aan, maar zijn gemaakt uit kunststof en zijn 100% veilig. Ze kosten ongeveer 20 euro.

Ook aangepaste pennen, verzwaarde knuffels of aangepaste meubels kunnen een mooi cadeau zijn? Zorg er gewoon voor dat ze aantrekkelijk zijn voor het kind. Een mooie strik doet al veel 🙂
Heb je nog tips voor leuk verantwoord speelgoed? Laat het ons weten! Vragen over de verkooppunten van bovenstaande producten? Neem contact met ons op! Alles is via ons te bestellen.

 

Veel keuzeplezier!

SnoezElke

 

PS: Laat die prachtige briefjes naar de sint maar zien!

To Top
0