Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

De ervaringen van een ondernemende student

Ook te lezen op Securexblog in het Nederlands en in het Frans

100% enthousiast, soms een tikkeltje naïef en echte doorzetters, zo kan je ze het best omschrijven. Ik heb het over de bende van de student-ondernemers waar ik ook deel van uitmaak. Studeren én ondernemen, de meeste mensen verklaren mij zot. Maar soms moet je eens zot doen om niet zot te worden!

Toen ik begon aan mijn studies dacht ik dat ik mijn droom om zelfstandige te worden voorgoed moest opbergen. Er was op dat moment weinig sprake van zelfstandige ergotherapeuten en een andere zaak opstarten leek mij zeer moeilijk. Maar kijk, ik zat in mijn tweede jaar toen er plots een idee begon te borrelen. Uit een gevoel van onmacht is het plan achter SnoezElke ontstaan. Het begon steeds meer mijn droom te worden om snoezelen toegankelijk te maken voor iedereen.

En dan sta je daar plots, als onzekere 19-jarige, te wachten op je coachingsgesprek bij Securex. Via de startersportefeuille van Student-Ghentrepreneur kwam ik terecht bij Eline. Het was de eerste keer dat ik mijn idee voorstelde aan een professional en ik kan je verzekeren, de stress zat er in. Nu meer dan een jaar later, besef ik steeds meer hoe belangrijk dat eerste positieve gesprek is geweest!

Op het moment van dat gesprek had ik nooit kunnen bedenken waar ik nu sta. Ik heb mijn eigen bedrijfje, onder de studentencoöperatie ARTEpreneur. Ik stond in de finale van een pitchwedstrijd te presenteren in de Vooruit. Maar vooral, ik ben veel zelfzekerder geworden en heb fantastische mensen leren kennen, want je kan het niet alleen. Zo heb ik veel gehad aan coaching van ARTEpreneur, Student-Ghentrepreneur enz.

Of ik nooit spijt heb? Toch wel. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ik ben al tegen heel wat muren gelopen en niet iedereen staat open voor student-ondernemers. Het is zeker niet gemakkelijk geweest de afgelopen maanden om schooltaken en een eigen bedrijfje te combineren, maar het is het wel waard geweest. Ik vind het geweldig om te kunnen zeggen dat ik binnenkort afstudeer met een diploma en een onderneming!

Het mooie aan jonge ondernemers is het enthousiasme dat je bij iedereen ziet. Zelfs al ben je de enige die in je project gelooft, je gaat er toch voor. Dat is exact wat ik bedoel met het tikkeltje naïviteit. Want de ideeën waar iedereen van dacht dat het nooit iets ging worden, zijn wel die met het meeste succes. Alleen daarom vind ik student-ondernemerschap een meerwaarde. Want wie anders levert het bewijs dat je altijd je dromen moet najagen!

Dromen zijn er met hopen, ook bij mij. Ik wil mijn bedrijfje echt van mij maken. Bij die opstart zal ik zeker eens denken aan zij die mij als eerste gesteund hebben, Securex. Verder heb ik de wens om een evenement te organiseren waar alle gezinnen, ook met een beperking, welkom zijn. Maar eigenlijk is de grootste droom al uitgekomen. De dag dat ik ‘Een eigen bedrijf hebben’ van mijn bucketlist kon afvinken was toch een mijlpaal!

To Top
0