Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Snoez-it-yourself april: Lichtslinger

Snoezelen hoeft niet duur te zijn! Je kan natuurlijk snoezelmateriaal huren bij SnoezElke, maar er zijn ook leuke dingen die je gemakkelijk zelf kan maken. Elke maand is er een nieuwe Snoez-it-yourself. In april maken we een leuke lichtslinger.

Wat hebben we nodig deze keer?
– Lichtslinger (Ik kocht de mijne in Action, nog geen 2 euro voor een slinger met 40 gekleurde lichtjes)
– Decoratiedraad (Ik kocht dit in Zeeman. Niet elke Zeeman heeft een knutselafdeling, maar die in Gent bijvoorbeeld wel). Vind je het niet, laat mij dan iets weten. Dit kostte mij 79 eurocent
– Naald en draad
– 3 batterijen
– Eventueel een ballon of plakband

We beginnen met het grootste prutswerk. De decoratiedraad over de lampjes schuiven. Dit kost het meeste tijd, maar als je weet dat het hele project maar een kwartiertje duurt, valt dat mee.

Je kan kiezen om een stuk van de draad te knippen, maar je kan hem er ook volledig over schuiven. Hoe meer draad, hoe dikker de slinger wordt. De draad kan uitgerekt worden, dit is een beetje experimenteren.
Wanneer dit volledig gedaan is, naai ik een klein steekje door de 2 uiteinden. Dit zorgt ervoor dat de lichtjes op hun plaats blijven.


Zo het is al klaar! Vlug batterijtjes in en het genieten kan beginnen. Wil je het extra veilig: plak dan wat plakband rond het batterijdoosje of trek er een ballon over!

Het genieten kan beginnen!
Hou er rekening mee dat voor elk snoezelmateriaal en zeker voor selfmade materialen geldt: toezicht is aangeraden! Hoe het veilig.

Voor minder dan 5 euro en een kwartiertje werk heb je deze lichtslinger van wel 3,5m lang! Zeker de moeite waard!
Voor meer info: blog@snoezelke.be

Geniet van het spektakel!
Tot snoezels!
Elke
www.snoezelke.be

To Top
0